ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

"…Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο σπουδές"

Η προσφορά του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ δε σταματά μόνο στην παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων. Για εμάς, η σωστή επαγγελματική δραστηριότητα βασίζεται στην ισορροπημένη και συγκροτημένη προσωπικότητα και επαγγελματική συμπεριφορά. Γι’ αυτό, δεν εκπαιδεύουμε μόνο επαγγελματικά στελέχη, δημιουργούμε μαζί τους πολιτισμό, ενθαρρύνοντας τη δική τους έμπνευση και δημιουργία.

ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μια πρωτοβουλία που αναπτύσσεται στην κατεύθυνση της εθνικής πνευματικής ανασυγκρότησης και φιλοδοξεί να καθιερώσει τη χώρα μας, παγκόσμια, ως Διεθνές Πνευματικό Κέντρο.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΞΥΝΗ, είχε την πρωτοβουλία και ανέλαβε την τεράστια προσπάθεια να προωθήσει την ιδέα "Ελλάδα Διεθνές Πνευματικό Κέντρο", πιστεύοντας ότι το θέμα αυτό είναι εθνικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας. Για το λόγο αυτό οργάνωσε με τεράστια επιτυχία το Α' Συνέδριο τους Δελφούς, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων πάνω σ’αυτό το θέμα. Στο συνέδριο έλαβαν μέρος εξέχουσες προσωπικότητες των Επιστημών, των Γραμμάτων, των Τεχνών, της Πολιτικής, κ.α.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ 3ΜΕΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διοργανώνεται από τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Β. Ελλάδος. Περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και βραβεύει σημαντικές προσωπικότητες.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ιδρύθηκε το 2001 από τον σκηνοθέτη και καθηγητή της σχολής κ. Θεόφιλο Ζαμάνη, και από τότε έχει ανεβάσει τα έργα "Δον Κιχώτης-Φανταστικός Θίασος" του Λέανδρου Πολενάκη, τη "Μήδεια" και τη "Φαύστα" του Μποστ καθώς και την "Απαγωγή της γιαγιάς". Δίνει δε τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εκφραστούν καλλιτεχνικά, αλλά και συμβάλλει ευρύτερα πολιστικά, μέσω των περιοδειών στους Δήμους της Αττικής.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς διοργανώνεται πληθος δραστηριοτήτων με σκοπό την ψυχαγωγία σπουδαστών και εκπαιδευτών: Χριστουγεννιάτικοι & αποκριάτικοι χοροί, αποχαιρετιστήρια garden parties , κοπή βασιλόπιτας, βραδινές έξοδοι, κ.α.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ & ΤΑΞΙΔΙΑ

Αναπόσπαστο κομμάτι της σπουδαστικής ζωής είναι οι εκδρομές και τα ταξίδια, εντός και εκτός Ελλάδας. Οι εκδρομές προάγουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν καινούριες γνώσεις, παραστάσεις και εμπειρίες, συμβάλλοντας έτσι στην πολύπλευρη μόρφωση, που είναι ο στόχος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ. Καθιερωμένη είναι πλέον η ετήσια εκδρομή στο εξωτερικό, που πραγματοποιείται εδώ και 11 χρόνια.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ

Εντυπωσιακή είναι η "εκδοτική" προσπάθεια των σπουδαστών μας, που έχουν κατά καιρούς εντυπωσιάσει με τις παραγωγές τους. Οι εφημερίδες " Finance News ", "Ο πιο καλός ο Λογιστής", "Τα Νέα μας", " e -δησεογραφία", "Ροή" " Sport News ", "ΕΦΗΜΕΡΙΣ" και τα περιοδικά "Μετείκασμα" και "ΣπουδαΖΩ", είναι μόνο μερικοί τίτλοι σπουδαστικών εκδόσεων.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ

Κάθε χρόνο, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ προσφέρει έναν αριθμό υποτροφιών σε ιδρύματα, συλλόγους και αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, μέσω της ευαισθητοποίησης των σπουδαστών μας (έρανοι, χριστουγεννιάτικο bazaar , έσοδα χορών, κ.α.) , πολύτιμη είναι η στήριξη που προσφέρουμε σε σωματεία όπως "ο Καλός Σαμαρείτης", "το Χαμόγελο του Παιδιού", "Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης", "Παιδικά χωριά SOS ", κ.α.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ , VOLLEYBALL & MINI SOCCER

Στα πλαίσια της αντίληψης "νους υγιής εν σώματι υγιεί", Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ προωθεί και ενισχύει τη δημιουργία ομάδων και διοργανώνει ή στηρίζει ως χορηγός αθλητικές εκδηλώσεις και τουρνουά.

Σημαντικές στιγμές η διοργάνωση του τουρνουά μπάσκετ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ" και η διάκριση της ομάδας του Mediterranean College που το 2005 κατέκτησε το Κολεγιακό Πρωτάθλημα mini soccer .

ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Απόδειξη της αθλητικής δραστηριότητας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ ήταν η λειτουργία ομάδας χαντμπολ, η οποία αγωνίστηκε στην Α' Εθνική Κατηγορία επί δέκα συναπτά έτη, έχοντας κατακτήσει ένα Κύπελλο Ελλάδας.

ΟΜΑΔΑ ΧΟΚΕΫ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ

Με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ φέρνει πιο κοντά ένα νέο, για τα ελληνικά δεδομένα, άθλημα, το χόκευ επί χόρτου, ιδρύοντας αντίστοιχη ομάδα.

 

 

 

 

 

 

 


ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 2006